«Тиск шалений»: начальник МВА розповів про ситуацію в Авдіївці

В Авдіївці ситуація напружена, хоча прорватися в місто російським загарбникам не вдалося, зазначив Барабаш.

Жодній диверсійно-розвідувальній групі російської армії ще не вдавалося зайти в Авдіївку Донецької області, хоча загарбники підходили впритул. Про це заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у вівторок, 23 січня, передає Українська правда.

 

«Зараз на цьому напрямку вони просто штурмують. Вже не йдеться про ДРГ, це штурмові дій. З перших днів повномасштабного вторгнення, може, через два-три тижні перші ДРГ вже намагалися заходити в місто. І так майже постійно. Таких спроб за цей період було дуже багато», — сказав він. 

За словами чиновника, багато таких спроб на підходах до міста було знешкоджено і були — в процесі, що росіяни вже майже впритул заходили до населеного пункту і їх також ліквідовували.

«До цього моменту в місто жодна група не заходила», — запевнив Барабаш. 

 

Щодо перебування росіян у ресторані Царська охота Барабаш зазначив, що це — заміський комплекс, російські ДРГ туди заходили, але їх вибили: вже 2-3 дні цей комплекс контролюють українські військові.

 

Голова МВА Авдіївки зазначив, що найгірша ситуація на Мар’їнському (Новомихайлівка), Куп’янському, Бахмутському напрямках, але й в Авдіївці ситуація напружена, хоча прорватися в місто окупантам не вдалося. 

 

«Тиск є. Штурмові дії є. Вчора вони навіть у напрямку Царської охоти намагалися технікою штурмувати. Тиск там є і він шалений. Певний результат вони мали: сіра зона зменшилася, однозначно. Певні позиції були втрачені і повернути нашими хлопцями. Ніхто не каже, що в нас усе окей і «в шоколаді» — ні, далеко не так. Але й казати, що все пропало — це неправда», — підсумував Барабаш.

Нагадаємо, днями в ЗМІ з’явилася інформація, що війська Росії прорвали оборону Авдіївки і закріпилися у приватних будинках на південній околиці міста. 

У Генштабі ЗСУ заявили, що українські військові відстоюють свої позиції на Авдіївському напрямку. Минулої доби ЗСУ відбили 17 атак росіян на цьому напрямку.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp