Армія РФ просувається вулицями Авдіївки, — ISW

Військові РФ просунулися на південь і південний захід від Авдіївки та були помічені на вулицях міста.

Нещодавно російські війська здійснили підтверджене просування на південь і південний захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 січня, показують, що російські війська просунулися в районі ресторану «Царська охота» вздовж вулиці Соборної (на південь від Авдіївки) та вздовж лісосмуги на південний захід від Авдіївки. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Успішна робота ППО: збиті всі БПЛА, випущені Україною вночі

Український військовий спостерігач Костянтин Машовець заявив, що російські війська просунулися вздовж вулиць Колосової та Лермонтова, хоча ISW не спостерігала візуального підтвердження цього нібито просування. 

Російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки біля Новобахмутівки та Степового; біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки; на захід від Авдіївки біля Північного; та на південний захід від Авдіївки біля Первомайського, Водяного та Невельського. 

Командувач ОТУ «Таврійськ» генерал-бригадний генерал Олександр Тарнавський та речник ОТУ «Таврійськ» полковник Олександр Штупун заявили, що російські війська готуються до активізації дій на Авдіївському напрямку і зосередили в цьому районі понад 40 000 військовослужбовців.

Тарнавський зазначив, що за останні два дні російські війська не завдавали авіаударів на Таврійському напрямку (Авдіївка через західну частину Запорізької області).

Читайте також: Європі треба «активізуватись» — Шаппс

Машовець заявив, що на південь від Авдіївки діють підрозділи російської 1-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус «ДНР»), 55-ї мотострілецької бригади (41-ша загальновійськова армія Центрального військового округу) та розвідувально-штурмової бригади «Ветеран» (Добровольчий штурмовий корпус). 

За повідомленнями, поблизу Авдіївки продовжують діяти підрозділи російської 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус «ДНР»).

Нагадаємо, АТЕШ показав пункт відбору на військову службу у Севастополі. Партизани руху спротиву АТЕШ вказали адресу і координати пункту, а також опублікували фото і відео, зроблені їхніми агентами.