У ФРН масові протести проти ультраправої партії

Демонстранти тримали плакати з написами «Фашизм не є альтернативою», «Нацистам немає місця», «Нацисти і антисеміти повинні бути вислані».

У Німеччині відбулись масштабні демонстрації проти ультраправих сил і правопопулістської партії Альтернатива для Німеччини (АдН). Про це напередодні повідомила Deutsche Welle.

Зокрема, у Франкфурті на акцію протесту під гаслом «Захистимо демократію» вийшли, за оцінками поліції, 35 тисяч людей.

Така ж кількість протестувальників зібралася в Ганновері, ще 30 тисяч людей вийшли на демонстрацію в Дортмунді, по 20 тисяч – у Штутгарті та Карлсруе, 18 тисяч – у Гайдельберзі, 16 тисяч – у Галле, 12 тисяч – у Касселі, по 10 тисяч – у Нюрнберзі, Вупперталі та Ерфурті.

«Ще тисячі та десятки людей мітингували в менших містах. Навіть на курортному острові Зюльт у Північному морі на протест вийшли близько 600 людей», – йдеться у повідомленні.

Демонстранти тримали плакати з написами «Фашизм не є альтернативою», «Нацистам немає місця», «Нацисти і антисеміти повинні бути вислані».

Очікується, що сьогодні на демонстрації проти АдН також вийдуть десятки тисяч людей в Берліні, Кельні та Мюнхені.

Приводом для протестів стала участь представників АдН у зустрічі правих екстремістів. Учасники обговорювали ідею так званої «реміграції» – примусу мільйонів іноземців і громадян Німеччини з міграційним корінням залишити країну.

У своєму виступі в п’ятницю канцлер ФРН Олаф Шольц назвав реміграцію «атакою на демократію». «Я кажу це абсолютно чітко і суворо: праві екстремісти атакують нашу демократію», – сказав він.

Раніше стало відомо, що у ФРН можуть заборонити партію Альтернатива для Німеччини. Про це заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.

Німецький політик, який малював свастики на авто українців, звільнився

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp