Зеленський оцінив потреби у мобілізації

Глава держави поки не побачив достатньо зрозумілих деталей для того, щоб сказати, що треба мобілізувати 500 тисяч українців.

Президент України Володимир Зеленський не бачить зараз потреби мобілізувати до армії півмільйона людей. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Channel 4 News, оприлюдненому у неділю 21 січня.

«Я особисто на сьогодні не бачу поки що потреби мобілізувати півмільйона людей. Я вважаю так. Не тому що, мені хочеться якось відповісти і комусь сподобатися… Просто це не тільки життя, життя – це номер один. А друга історія – це є відповідні дії і відповідні операції. І тому я сьогодні не побачив поки що достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що півмільйона треба мобілізувати», – сказав глава держави.

Третім важливим фактором, на думку Зеленського, є фінансове забезпечення мобілізованих. Він зазначив, що ці потреби забезпечують не західні партнери, а бюджет України.

«Тому, коли ми говоримо півмільйона, нам потрібно думати. Є запит, треба правильно все рахувати», – додав глава держави.

Також Зеленський повторив свої недавні слова про те, що мобілізація в Україні – це передусім питання справедливості. Несправедливо обходити тих захисників, хто на фронті з початку повномасштабної війни і кому потрібен відпочинок.

«Тому закон про мобілізацію потрібен розумний і справедливий. Тобто для військових – це потрібно. Не можна сказати, що їм вистачить армії. Це нечесно і несправедливо… Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують», – підкреслив президент.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp