Прокуратура пропонує суду обрати бізнесмену Ігорю Мазепі заставу в розмірі 700 млн грн

Сторона обвинувачення просить заставу для бізнесмена Ігоря Мазепи у розмірі 700 мільйонів гривень, а для його брата Юрія — 500 мільйонів гривень.

Сторона обвинувачення просить заставу для бізнесмена Ігоря Мазепи у розмірі 700 мільйонів гривень, а для його брата Юрія — 500 мільйонів гривень. Про це повідомила у Facebook очільниця пресслужби Concorde Capital Анна Дьяконова.

Читайте також: Опади та мороз: синоптики розповіли про погоду в Україні на 20-21 січня

“Ігоря Мазепу затримали по кримінальній справі, стосовно виділення земельних ділянок, загальною площею 2,4 га, які начебто були виділені з порушенням законодавства. Розмір збитків державі в розмірі 7 млн грн, який інкримінують Ігорю Мазепі, в той же час застави для Ігоря Мазепи і його брата 700 і 500 млн грн відповідно”, — повідомила вона. 

Дьяконова повідомила, що відкрите засідання суду відбудеться у п’ятницю, 19 січня о 12:00.

За інформацією ТСН.ua, на судовому засіданні зʼявився разом із групою підтримки та адвокатами. Наразі адвокати підозрюваного заявили про відвід слідчого судді. Це клопотання розглядатиме інша колегія суддів.

Читайте також: Мобілізація в Україні: стало відомо, коли запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного

Нагадаємо, затримання бізнесмена Мазепи: був організатором схеми протиправного заволодіння земель біля Київської ГЕС. Правоохоронці затримали бізнесмена Ігоря Мазепу, який виявився організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.