Опади та мороз: синоптики розповіли про погоду в Україні на 20-21 січня

В Україні у період з 20 до 21 січня передбачається погода з опадами у переважній більшості країни. Також на вихідних будуть заморозки та ожеледиця.

В Україні на вихідні, 20-21 січня передбачається мороз, а також дощ та сніг у деяких регіонах. Синоптики також попереджають про ожеледицю на дорогах більшості областей країни. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. 

Читайте також: Мобілізація в Україні: стало відомо, коли запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного

Так, у суботу, 20 січня у південній частині, східних та Дніпропетровській областях передбачаються дощі, температура вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° на крайньому півдні країни до 12° тепла. На решті території у суботу буде дощ та мокрий сніг, на Закарпатті значні опади, температура протягом доби від 4° тепла до 2° морозу.

У цей день в Україні, крім західних областей, сніг, вдень на південному сході з дощем; температура вночі 4-9° морозу, вдень 0-6° морозу, у південній та східній частинах вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У неділю, 21 січня вночі у північних та західних, вдень у більшості центральних та північно-східних областях невеликий сніг, на решті території без опадів. Температура повітря вночі  4-9° морозу, на північному сході до 15° морозу, вдень 1-6° морозу, на півдні та заході країни близько 0°. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5-12 м/с, вночі 20 січня на сході країни подекуди пориви 15-20 м/с.

Читайте також: Паводок на Закарпатті: підтоплено будинки та дорогу

У Карпатах 20 січня передбачається значний сніг за температури 0-5° морозу. На вихідні загалом у регіоні буде без опадів, температура вночі 11-16° морозу, вдень 3-8° морозу.   

Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах у більшості областей країни.

Нагадаємо, у британській розвідці повідомляли, що Росія мовчазно визнала знищення літака А-50 над Азовським морем. У британській розвідці повідомили, що Росія не надала офіційної позиції щодо знищення літака А-50 над Азовським морем.