Умеров розповів про стратегічну мету України

Cтратегічна мета України — вийти на кордони 1991 року, хоча військові цілі можуть бути відмінними.

Військові плани ЗСУ можуть бути відомі лише Україні та її партнерам. Про цеповідомив керівник міністра оборони України Рустем Умеров під час прес-конференції за підсумками зустрічі щодо реалізації української Формули світу.

Читайте також: Гуменюк розповіла про кількість штурмів РФ на лівобережжі Дніпра

«Наші військові завдання завжди досягаються за планом та за погодженням з партнерами. Ми вже повернули 50 відсотків своєї території, звільнили північний захід Чорного моря від російського флоту, який виходить з окупованого Криму. Ми будемо повертати продовжувати повертати контроль над нашими територіями. Яким є план у на 2024 рік, — це лише Україна та її партнери знають», — сказав Умєров.

За його словами, стратегічна мета України – вийти на кордони 1991 року, хоча військові цілі можуть бути відмінними.

«Інтенсивність дій завжди залежить від того, що буде робити наш ворог. Якщо росіяни продовжуватимуть тиск, якщо вони продовжать обходити санкції, торгувати газом та нафтою, купляти метали, хімікати, мінерали та інші ресурси, — безумовно, це потребуватиме від нас більше зусиль та ресурсів. Але ми будемо битися, поки не досягнемо стратегічної мети», — зазначив Умєров, додавши, що саме для цього Україні необхідна підтримка з боку партнерів.

Раніше Буданов розповів, що у 2023 році РФ збільшила виробництво боєприпасів.