На випадок ДРГ із півночі: СБУ провела заходи у Рівненській області

Згідно з планом тренувань, одна з ДРГ таємно проникла до міста, де розташована атомна електростанція.

СБУ та інші Сили оборони відпрацювали злагодженість дій під час прориву ворожих диверсійно-розвідувальних груп через північний кордон України. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Гуменюк розповіла про кількість штурмів РФ на лівобережжі Дніпра

«Служба безпеки провела масштабні контрдиверсійні заходи в одному з прикордонних районів Рівненської області. Крім поглиблених перевірок місцевих мешканців та об’єктів критичної інфраструктури, було відпрацьовано злагодженість Сил безпеки та оборони України у разі прориву на територію регіону ворожих ДРГ», — йдеться у повідомленні.

План тренувань передбачає таку ситуацію: одна з ДРГ таємно проникла в місто, де розташована атомна електростанція, друга — захопила в заручники сина одного з керівників енергооб’єкта і зажадала повністю зупинити роботу цього об’єкта.

«Застосовуючи психологічний тиск і загрози фізичною розправою, диверсанти змушували заручника схилити його батька до співпраці з країною-агресором. Правоохоронці із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО А СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили «потерпілих» і таким чином попередили у СБУ.

Прес-служба СБУ повідомила, що відпрацювання злагодженості дій відбувалося в умовах максимально наближених до реальних. У заходах брали участь підрозділи СБУ, Нацполіції, ДСНС та Нацгвардії.

Раніше Буданов розповів, що у 2023 році РФ збільшила виробництво боєприпасів.