Новий очільник МЗС Франції прибув до Києва

Стефан Сежурне проведе зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, стверджують французькі ЗМІ.

Новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне прибув із візитом до столиці України у суботу, 13 січня. Про це він написав у Twitter.

«Вже майже два роки Україна перебуває на передовій лінії захисту свого суверенітету та забезпечення безпеки Європи. Допомога Франції має довгостроковий характер. Ось із чим я приїхав до Києва під час своєї першої поїздки», – написав він.

З даними французьких ЗМІ, що сьогодні після обіду Стефан Сежурне проведе зустріч із Ппрезидентом України Володимиром Зеленським.

Для Стефана Сежурне це перший візит в Україну після призначення кілька днів тому.

Нагадаємо, 9 січня Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя прем’єр-міністром Франції – наймолодшим главою уряду в історії країни. Також він перший відкритий гей на цій посаді.

У свою чергу Атталь напередодні оголосив склад свого уряду, в якому зберегли посади більшість ключових фігур з попереднього кабінету Елізабет Борн. Цікаво, що Стефан Сежурне є партнером Габріеля Атталя.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp