СБУ звинувачує митрополита УПЦ МП у пособництві РФ

Фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Зібрано доказову базу на підсанкціонного митрополита Луганської єпархії УПЦ (МП) Василя Поворознюка, який співпрацює з російськими окупантами у тимчасово захопленому місті. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Стало відомо, скільки військової техніки знищила армія дронів

Повідомляється, що у вересні 2022 року клірик прибув у кремль для участі у церемонії так званого приєднання тимчасово окупованих регіонів України до складу РФ. Там він підтримав агресивну війну РФ проти України та захоплення частини української території, зокрема Луганської області. У травні того ж року Поворознюк був на засіданні «круглого столу», яке проводили у Луганську під керівництвом гауляйтера Пасічника. Тоді під камери російських телеканалів Поворознюк спільно з радником Кадирова виступив за ухвалення так званої резолюції, де розповсюджували фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті.

Також у СБУ розповіли, що Поворознюку повідомили про підозру у пособництві Росії. Раніше за поданням СБУ РНБО України застосувала до нього санкції. Оскільки фігурант ховається від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганської області, продовжуються комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності.

Раніше Зеленський заявив, що РФ б’є по містах, щоб люди їх покинули.