Наєв показав будівництво системи інженерних загороджень

На кордоні України з Росією та Білоруссю Сили оборони продовжують збільшувати кількість та ефективність мобільних вогневих груп ППО.

На кордоні України з РФ та Білоруссю Сили оборони продовжують збільшувати кількість та ефективність мобільних вогневих груп ППО. Про це повідомляє генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Стало відомо, скільки військової техніки знищила армія дронів

За його словами, лише за останні місяці фортифікаційне обладнання смуг оборони державного кордону України у Північній операційній зоні збільшено на 63 відсотки. Він повідомив, що ситуація в цьому регіоні контролюється. Незважаючи на те, що ворог періодично обстрілює українську територію з артилерії та мінометів, намагається застосовувати ДРГ, а також запускає ударні дрони, наступальних угруповань їм тут не створено.

«Однак ми не сидимо склавши руки. Сили оборони діють на попередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне — розвиваються оборонні рубежі та створюються потужна система інженерних загороджень», — розповів Наєв.

На даний момент, за його словами, все це робиться для того, щоб українці відчували себе в безпеці. Адже на побудовані об’єкти надалі, у разі зростання загрози, будуть готові прибути додаткові бойові бригади, які займуть підготовлені позиції. Ці позиції нічим не відрізняються від тих, які влаштовуються в інших північних регіонах від Волині до Харківської області. Позиції виробляються за типовою схемою, а коригування вносять лише особливості території.

Як повідомив Наєв, кожна траншея зміцнюється геотекстилем, обладнуються бетонні захисні споруди, бліндажі та вогневі позиції. Перед опорним пунктом з’являється система інженерних загороджень, як невибухових, і вибухових.

«Надалі, після того, як громадські організації завершать тут свої роботи, певні ділянки будуть щільно заміновані. Таким чином, ми утворимо об’єкт, який за своїми оборонними можливостями має стримати наступ як мінімум батальйону ворожих сил. З РОПів створюється ціла оборонна смуга, яка , у свою чергу, здатна стримувати більші військові з’єднання, — пояснив Наєв.

Раніше Зеленський заявив, що Путін не зупиниться, доки не зруйнує Україну.