Вистежувала позиції ЗСУ: у СБУ затримали ворожу агентку

Ворожа агентка — 33-річна жителька Новогродівки, яка в жовтні 2023 року була дистанційно завербована кадровим співробітником ФСБ.

СБУ затримала російську агентку, яка щодня проїжджала до 100 км, щоб виявити позиції ЗСУ біля Авдіївки та Мар’їнки. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: Стало відомо, скільки військової техніки знищила армія дронів

Повідомляється, що в зоні особливої уваги фігурантки були місця базування підрозділів ЗСУ, які залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Для збирання розвідінформації вона самостійно об’їжджала населені пункти в районах Курахово, Мирнограда, Селідово, Новогродівки та Михайлівки. Для виявлення та фіксації позицій українських військ зловмисниця могла проїхати громадським транспортом до 100 км біля передової за день”, — йдеться у повідомленні.

У СБУ викрили та затримали агентку. Також у неї вилучено мобільний телефон з доказами злочину.

«Завдяки оперативному реагуванню української спецслужби вдалося провести комплекс заходів щодо забезпечення позицій та маршрутів пересування підрозділів ЗСУ», — додали у Службі безпеки України.

За даними СБУ, ворожа агентка – це 33-річна мешканка Новогродівки, яка у жовтні 2023 року була дистанційно завербована кадровим співробітником ФСБ.

«У поле зору агресора жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Для комунікації з ФСБ фігурантка використовувала анонімний чат у месенджері, а відомості передавала у вигляді текстових повідомлень та позначок на електронних картах. За виконані завдання зловмисниця отримувала від російського куратора грошову винагороду, яка надходила на її банківську картку», — йдеться у повідомленні.

Їй оголошено підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, зрадниці загрожує довічне ув’язнення.

Раніше Зеленський заявив, що Путін не зупиниться, доки не зруйнує Україну.