Наступ на Харківщину: у ЦПД дали коментар

Військові РФ у найближчій перспективі не можуть провести широкомасштабну операцію із захоплення значної території в Харківській області.

У Центрі протидії дезінформації (ЦПД) повідомили, що заяви кремлівських чиновників про створення «буферної зони», яка нібито допоможе захистити Білгород від українських обстрілів, не відповідають дійсності. Усі повідомлення агресора про настання у напрямку Харківської області є російською пропагандою.

Читайте також: Зеленський планує візит до Швейцарії наступного тижня: ЗМІ

«9 січня прес-секретар президента РФ Пєсков заявив, що «військові вживатимуть заходів, щоб захистити Білгород від українських обстрілів». Після цього російські пропагандисти в черговий раз заговорили про широкомасштабну наступальну операцію під Харковом для створення 15-кілометрової «буферної зони», – повідомляють у Центрі.

У ЦПД повідомили, що військові РФ у найближчій перспективі не можуть провести широкомасштабну операцію із захоплення значної території у Харківській області. При цьому штурм селища Сіньківка, що на північ від Куп’янська в Харківській області, триває з літа 2023 року.

Ділянка фронту у напрямку Куп’янська й надалі залишатиметься гарячою. У РФ не відмовилися від ідеї захоплення міста. Однак, незважаючи на весь тиск, силам оборони України вдається стримувати ворога.

«Всі заяви про наступ на Харків мають пропагандистський характер. Ворог обстрілює Харків, прикриваючись мешканцями Білгорода, тому що робить це з локацій з-за меж міста, яке служить живим щитом», — заявили в Центрі протидії дезінформації.

Раніше Зеленський провів нараду стосовно ЄС та НАТО.