Партизани розповіли, скільки росгвардійців перебуває на ТОТ

Партизани з’ясували кількість російських військових, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України.

На тимчасово окупованих територіях України перебуває близько 35 тисяч Росгвардійців. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Читайте також: Колишній голова ЦРУ сказав, на кого далі нападе Путін у разі перемоги

«Станом на січень 2024 року Росія зосередила на окупованих територіях близько 35 тисяч Росгвардійців. Половину з них складають регулярні формування, які за структурою розподілені до бригади, 5 батальйонно-тактичних груп та 44 тактичні групи», — повідомили в ЦНС.
Повідомляється, що солдати Росгвардії чинять тиск на цивільний опір у тилу, проводячи фільтраційні заходи серед цивільного населення та виявляючи учасників підпілля.

«На озброєнні у цих підрозділів, окрім службових автомобілів та ББМ, є танки, артилерійські системи, а також вертольоти. І весь цей спектр озброєння вони застосовують для залякування незгодних із російською окупацією», — повідомили у центрі.

Партизани повідомляють, що ці підрозділи залучалися для охорони «виборчих дільниць» на окупованих територіях під час псевдореферендуму у вересні 2022 року та псевдовиборів у вересні 2023 року.

«Росгвардія стане основним інструментом тиску на громадянське населення під час підготовки до виборів президента Росії, запланованих на березень 2024 року», — попереджають у ЦНС.

Раніше Зеленський провів нараду стосовно ЄС та НАТО.