ЗСУ прийшла з обшуками до «Київгума»: інкримінують держзраду

В компанії ТОВ «Київгума» та її дочірніх компаніях, а також у засновників проходять обшуки, вручають підозри.

Зранку 4 січня в компанії ТОВ «Київгума» та її дочірніх компаніях, а також у засновників проходять обшуки, вручають підозри. Наразі компанії інкримінували держзраду. Про обшуки повідомив директор компанії Андрій Острогруд.

Читайте також: Лукашенко законом заборонив судити себе після складання повноважень

Він додав, що правоохоронці проводять обшуки та вручають підозри. Водночас, паралізовано роботу компанії. 

“Судові ухвали датовані ще 22.12.23 р., а прийшли чомусь тільки зараз! Обшуки проводяться одночасно за 6 адресами (це те що наразі відомо), вже підписали підозру одному з засновників та директорів компаній…ми впевненні, що спростуємо всі зфабриковані докази та сумнівні підстави відкриття цієї справи (а наразі нам вже інкримінують «держзраду»), — написав Острогруд у дописі.

В СБУ наразі не коментували ситуацію з обшуками у “Київгумі”.

Для довідки. «Київгума» — українське підприємство повного циклу виробництва, що спеціалізується на виготовленні виробів з гуми, латексу, силікону та пластмаси. Тільки за першу половину 2023 року підприємство «Київгума» виготовило і поставило понад 100 000 аптечок для ЗСУ. 

Читайте також: Мобілізація жінок у РФ: журналіст розповів про вербування у в’язницях

Нагадаємо, “зливав” Росії позиції української ППО: жителя Черкас засудили до 9 років за ґратами. Жителя Черкас було засуджено до 9 років за ґратами за передачу ворогові розташування українських військових та систем ППО.