“Зливав” Росії позиції української ППО: жителя Черкас засудили до 9 років за ґратами

Жителя Черкас було засуджено до 9 років за ґратами за передачу ворогові розташування українських військових та систем ППО.

Жителя Черкас засудили до 9 років за ґратами за те, що він передавав росіянам розташування українських військових та систем ППО. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Повідомляється, що фігурант діяв на користь Росії за грошову винагороду, чим наносив шкоду обороноздатності України.

“З травня 2023 року засуджений надавав розвідувальну інформацію представнику російських спецслужб. За допомогою одного з месенджерів передавав дані про місця розташування військових частин, особового складу та техніки ЗСУ, а також систем протиповітряної оборони на території Черкащини”, — йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці зазначають, що до кожного повідомлення він додавав скріншот з Google Maps з точними координатами.

Протягом кількох місяців чоловік отримав від ворога 27 600 гривень за свою «роботу».

Читайте також: Комітет Ради почав розгляд законопроєкту про мобілізацію: присутні Залужний та Умєров

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним жителя Черкас у несанкціонованому поширенні інформації про розташування та рух Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

До вироку суду він перебував під вартою.

Нагадаємо, повідомляється про повернення 12-річного хлопчика з окупованої території Херсонщини. На окупованій території хлопчик проживав разом з бабусею, оскільки мама померла влітку 2022 року, повідомив омбудсмен.