Путін з’їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією, — Зеленський

Президент України вважає, що підтримуючи Україну, Європа захищає себе від російської агресії.

Підтримуючи Україну, Європа захищає себе від російської агресії. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив в інтерв’ю для The Economist.

Читайте також: Ракетна атака по Києву: кількість постраждалих збільшилася до 49 осіб, 2 загиблих

«Даючи нам гроші або зброю, ви підтримуєте себе. Ви рятуєте своїх дітей, а не наших», — похмуро попереджає він. Якщо Росії дозволити забирати українських дітей, «вони заберуть інших дітей». 

Зеленський зауважив, що якщо Росія порушуватиме права українців, «вона порушуватиме права в усьому світі». Якщо Україна програє, Путін наблизить свої війни до Заходу. 

«Путін відчуває слабкість, як тварина, тому що він тварина. Він відчуває кров, він відчуває свою силу. І він з’їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією», — додав президент. 

Він зазначив, що європейські країни повинні лобіювати Америку на підтримку України заради них самих.

Читайте також: Били по цивільній інфраструктурі: Шмигаль про цілі ракетного удару РФ

“Спецслужби кількох європейських країн почали [вивчати] можливість нападу на їхню територію з боку Росії… Навіть тих країн, які не входили до складу СРСР”, — додав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відреагував на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня. Президент України відреагував на ракетну атаку по Україні, яку Росія здійснила 2 січня.