Опубліковані фото знищеного музею Шухевича

Працівники музею запевнили журналістів, що більша частина експонатів знаходиться в безпеці.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький показав, як виглядає музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогірщі після атаки російських загарбників.

Читайте також: РФ намагається використати родичів полонених проти України — омбудсмен

«Нехай росіяни не сприймають це як успіх. Тому що сенс життя Романа Шухевича – боротьба за Україну продовжує жити у діях тисяч українців. Цього ніколи не вдасться знищити. Ворог поплатиться за все!», – запевнив чиновник.

Повідомляється, що більшість експонатів зі знищеного росіянами музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича перебувають у безпеці.

На початку повномасштабного вторгнення близько 600 найцінніших музейних експонатів перемістили у безпечне місце. Проте найціннішим пам’ятником була сама будівля у Львові, зазначають представники музею.

«Окремі речі були у музеї, які були габаритними», — зазначив заступник Львівського історичного музею Петро Слободян.

Будинок Романа Шухевича через падіння уламків, що горять, згорів разом з меблями. Серед речей були крісла, стіл, фортепіано та крісло. Крім того, бюст Шухевича, створений українським скульптором-монументалістом Михайлом Черешнєвським, також не вдалося врятувати.

Раніше Зеленський побажав життя та снаги людям, які захищають вільне й безпечне майбутнє — не лише власне, а й усього світу.