Росіяни інакше б’ють по Україні дронами — Ігнат

Армія Росії змінює акцент своїх атак і зараз більше БПЛА запускає саме по прифронтовій території.

Російські військові інакше використовують проти України іранські дрони типу «Шахед». Про це в ефірі Ми-Україна 31 грудня розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

 

За його словами, ворог змінив акцент своїх атак — більшість із 49 запущених росіянами ударних безпілотників були спрямовані не в центр нашої держави.

«Більшість цих ударних дронів із 49 було спрямовано на прифронтову територію. Тобто — лінія оборони, власне, де стоять наші бійці, а також і прифронтові території таких областей як Миколаївська, Херсонська, Харківська, Запорізька», — зазначив речник.

 

Ігнат додав, що росіяни вже не вперше застосовують безпілотники «Шахеди» саме так — «це зміна акценту атаки».

«Раніше дрони, як ви бачите, літали в середину країни, тому що «Шахед» — це далекобійна високоточна зброя… Ворог змінює акцент своїх атак і зараз більше БПЛА саме по прифронтовій території. Зрозуміло, що збивати одразу те, що тільки прилетіло з ворожої території, не так просто», — сказав спікер.

 

За його словами, «Шахеди» — непроста ціль. «Винищувачі, які за ними ганяються по території нашої держави, — п’ять разів може облетіти його і не вдасться йому його знищити. Ціль складна для наших винищувачів старих, радянських, власне ми і розраховуємо, що F-16, може, у цьому нам допоможе, коли з’явиться в Україні», — додав Ігнат.

Нагадаємо, в ніч на 31 грудня українські захисники збили 21 із 49 ударних дронів, запущених російськими військами по території України.

У Київській області сталася пожежа після нічної атаки дронів-камікадзе. Вогонь спалахнув на об’єкті критичної інфраструктури. Жертв та постраждалих немає.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp