Прикордонники затримали 16 ухилянтів поблизу кордону зі Словаччиною

Прикордонники Чопського загону затримали 16 громадян України, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Протягом минулої доби прикордонники Чопського загону затримали 16 громадян України, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон. Тринадцять з них подорожували двома групами, ще троє йшли поодинці. Про це повідомляють у ДПСУ.

Читайте також: На ділянці метро “Почайна” та “Тараса Шевченка” просідає тунель: їх перекриватимуть

Повідомляється, що одна з груп була затримана на околиці села Дубриничі Ужгородського району.

“Правоохоронці зупинили легковий автомобіль української реєстрації, який прямував у бік Словаччини, за інформацією оперативних співробітників загону. У ньому перебували вісім чоловіків призовного віку, які виявилися жителями Закарпаття”, — йдеться у повідомленні. 

Прикордонники дізналися, що водій автомобіля за грошову винагороду погодився доправити своїх односельців до кордону та допомогти у їх переправленні до Словаччини. При затриманні чоловік намагався втекти, проте прикордонники його затримали.

“Іншу групу, до складу якої входили четверо закарпатців, зупинили на ділянці відповідальності відділення “Паладь Комарівці”. Затримати порушників вдалося також завдяки випереджувальній інформації оперативників. У вказаний ними район вислали додаткові наряди, які виявили групу чоловіків за кількасот метрів від держрубежу”, — додали у ДПСУ.

Інших трьох правопорушників затримали під час перевірочних заходів прикордонні наряди на ділянці відповідальності відділів «Ужгород» та «Новоселиця». Один з них підтвердив свій намір потрапити до Словаччини поза пунктами пропуску, а двоє інших перебували у прикордонні без документів, що посвідчують особу.

Чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримали в адміністративному порядку. Їх притягнули до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

Читайте також: Повідомляється про жертви внаслідок обстрілу лікарні у Бериславі

У діях переправника вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Відповідне повідомлення надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Нагадаємо, жителя Києва засудили на 15 років за підготовку повітряних ударів по ЗСУ. Жителя Києва та його спільника засудили за те, що вони здійснювали фіксацію та передавали дані щодо дислокації ЗСУ й енергооб’єктів міста.