Нова тактика окупантів: Гуменюк розповіла про використання КАБ на Херсонщині

Наталія Гуменюк зазначила, що з 22 грудня не фіксується жодного пуску керованих авіаційних бомб ворогом.

Окупанти більше не застосовують керовані авіабомби (КАБ) після того, як на Херсонському напрямку було збито російських винищувачів. Про це повідомляє керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Читайте також: Електронні повістки та зниження призовного віку: що пропонує законопроект про мобілізацію

«Робота з авіації в нашій зоні відповідальності була дуже важливою і показовою, тому що пам’ятаємо, що ворог дуже потужно застосовував тактичну авіацію, використовуючи у напрямку лінії бойового зіткнення зі скиданням керованих авіабомб як по населених пунктах правого берега, так і пізніше по плацдарму лівого берега «Всього можемо сказати, що нараховано понад 330 керованих авіабомб тільки в грудні, які були скинуті з літаків тактичної авіації», — розповіла вона.

Повідомляється, що після 22 грудня, коли на Херсонському напрямку було знищено російські літаки, «ворог серйозно задумався над тим, що робити і як протидіяти».

«З 22 грудня ми не фіксуємо жодного пуску керованих авіабомб у нашій зоні відповідальності. Не лише на суші, а й в акваторії Чорного моря», — додала вона.

Раніше Генштаб оновив втрати ворога за минулу добу.