Дружина хотіла “мобілізувати” свого чоловіка: Одеський ТЦК прокоментував заштовхування людини у “швидку”

В Одеському ТЦК прокоментували заштовхування чоловіка до автомобіля швидкої допомоги та використання авто виділеного організацією United Ukraine Fellowship.

Мережею поширилося відео, де чоловіки, схожі на працівників ТЦК та СП намагалися заштовхати цивільного чоловіка в автомобіль швидкої допомоги. На відео видно, як жінка перешкоджає роботі військових, а ті в свою чергу застосовують до неї силу й виштовхують з авто. В Одеському обласному ТЦК та СП прокоментували ситуацію й зазначили, що жінка нібито хотіла “мобілізувати” свого чоловіка, щоб залякати при розлученні. 

Читайте також: Путін не заперечував: ліквідацію Пригожина організував Патрушев, — WSJ

Після публікації відео місцевими Telegram-каналами у ТЦК спочатку підтвердили, що військові порушили порядок використання спецтранспорту і незаконно застосували силу. 

Згодом у ТЦК повідомили, що “несвідома громадянка (жінка на відео, — ред.) попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, «налякати мобілізацією» свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна”.

“Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одеса, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у «залякуванні громадянина мобілізацією», що було здійснено з використанням службового спеціального  транспорту”, — йдеться у повідомленні. 

У ТЦК додали, що наразі службове розслідування триває, встановлюється ступень вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов’язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення.

Також очевидці помітили, що на оприлюдненому відео був автомобіль швидкої допомоги з наліпкою організації UUF — United Ukraine Fellowship. Дана організація закуповує автомобілі швидкої допомоги для прифронтових міст. 

В організації стверджують, що не передали жодного автомобіля до ТЦК. Авто передаються  лише бойовим підрозділам та медичним закладам. UUF заявили, що стурбовані використанням використанням “швидких” не за призначенням.

Иллюстративное фото / Открытые источники

Иллюстративное фото / Открытые источники

Читайте також: Нідерланди готують передати Україні перші 18 винищувачів F-16, — Рютте

Дану ситуацію також прокоментували в Одеському ТЦК.

“Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням”, — йдеться у повідмоленні.

Нагадаємо, мобілізація з 25 та обмеження прав ухилянтів: Безугла оприлюднила оновлену версію законопроекту. Нардеп опублікувала поточну редакцію законопроекту про мобілізацію, де вказано, що жінки можуть мобілізуватися добровільно, а також планується обмежити права ухилянтів та посилити участь національної поліції.