У Ковелі судили священника, який зв’язав скотчем школярку за зірвані черешні біля храму

Суд Волинської області виніс вирок священнику, який зв’язав школярку і погрожував зброєю, за те, що вона рвала черешні на території храму.

Суд Волинської області виніс вирок священнику, який зв’язав школярку і погрожував зброєю, за те, що вона рвала черешні на території храму. Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, а також у матеріалі Zaxid.Net.

Читайте також: Партизани виявили військову техніку окупантів на залізниці в Криму

Повідомляється, що подія сталася 8 червня на території місцевого храму Святої Анни римо-католицької церкви. Чоловік помітив дівчину, яка рвала черешні. Священник схопив дівчину за руки і потягнув її до гаражного приміщення, що знаходилося на території храму. 

У вироку повідомляється, що всередині гаражного приміщення чоловік обмотав дівчині руки, тулуб, а також обличчя клейкою стрічкою (скотчем), що ускладнювало вільне дихання малолітньої. Згодом він прив’язав дівчину до металевої труби і погрожував їй гвинтівкою. Таким чином священник утримував дівчину близько 15 хвилин та відпустив її. 

На судовому засіданні священник пояснив свої дії «надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку потерпілої, бажанням її налякати і провчити». Свій вчинок він засудив, наголосивши, що компенсував «моральну шкоду потерпілій і вибачився перед її батьками».

Читайте також: Ігнат назвав, скільки Росія випустила ракет по Україні з початку повномасштабної війни

“Негативна подія, яка сталася в житті обвинуваченого, має здебільшого ситуативний характер, ця подія є виключенням, а не правилом. Обвинувачений через особливості свого стану і нервове виснаження не знайшов у цьому випадку вірної реакції на дії потерпілої, яка б базувалася на нормах закону і моралі. Його реакція далеко вийшла за межі адекватності. Однак, слід відмітити, що обвинувачений очевидно засуджує в собі цей вихід за межі адекватності і робить все для того, щоб виправити ситуацію, порозумівся, наприклад, з потерпілою стороною, що є дуже важливим”, — повідомили у судді.

Суд призначив священнику 1 рік іспитового терміну. Також священник має заплатити 6,9 тисяч грн за проведені експертизи.

Нагадаємо, хотіли втекти до Угорщини на човні: прикордонники затримали групу ухилянтів. Прикордонники затримали групу ухилянтів, які хотіли дістатися Угорщини водами Тиси на надувному гумовому човні.