Верховна Рада легалізувала медичний канабіс

Верховна рада легалізувала медичний канабіс. Закон вводиться в дію через пів року після його опублікування, а саме у другому півріччі 2024-го року.

У четвер, 21 грудня Верховна Рада прийняла законопроект про медичний канабіс №7457 у другому читанні. За легалізацію канабісу свої голоси віддало 248 нардепів. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Читайте також: Снайпери ССО показали знищення ворожих розвідників на Куп’янському напрямку

Железняк зазначив, що закон вводиться в дію через пів року після його опублікування, а саме у другому півріччі 2024-го року.

Депутати голосування по фракціях:

  • «Слуга народу» — 178;
  • «Платформа за життя та мир» — 10;
  • «За майбутнє» — 7;
  • «Голос» — 19;
  • «Довіра» — 12;
  • «Відновлення України» — 12;
  • «Європейська солідарність» — 0;
  • «Батьківщина» — 0.
Верховна Рада легалізувала медичний канабіс / t.me/yzheleznyak

Верховна Рада легалізувала медичний канабіс / t.me/yzheleznyak

Верховна Рада легалізувала медичний канабіс / t.me/yzheleznyak

Верховна Рада легалізувала медичний канабіс / t.me/yzheleznyak

Він нагадав, що законопроєкт регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності.

“Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства”, — повідомив нардеп. 

Железнік додав, що виробництво ліків буде жорстко контролюватиметься на усіх етапах. 

“Вирощувати зможуть лише юрособи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта”, — додав він.

Читайте також: Україна планує призивати чоловіків, які проживають за кордоном, — Умєров

Додається, що препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Нагадаємо, у МОЗ повідомляли, що Кабмін підтримав законопроект про легалізацію медичного канабісу. Цей законопроект допоможе полегшити стан пацієнтів, які страждають на низку хвороб.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна має нарешті легалізувати ліки на основі канабісу. Президент України виступив за легалізацію ліків на основі канабісу, а також його контрольоване виробництво в країні.