Чи довіряють українці Залужному, Буданову та Сирському: опитування

За даними опитування українці довіряють військовому керівництву і негативно ставляться до можливої відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Громадяни України довіряють військовому керівництву і негативно ставляться до можливої відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Понад 40% опитаних вірять у конфлікт між президентом і головнокомандувачем Збройних сил, але не вважають його серйозним. Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології.

Читайте також: Прорив Росії на фронті малоймовірний, — британська розвідка

Респондентам ставилося питання “Наскільки Ви довіряєте чи не довіряєте наступним українським публічним діячам? Якщо Ви не знаєте його чи її, так і скажіть.”. У переліку прізвищ були Валерій Залужний, голова ГУР Кирило Буданов та командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Нижче на графіку наведені показники довіри.

“Як можна бачити, усі три зазначені військові командувачі користуються високою довірою населення, а різниця у частках довіри є більшою мірою наслідком різного рівня обізнаності про них. Так, серед загалом усіх респондентів 92% довіряють В. Залужному, 60% – К. Буданова (але 18% не знають його), 33% – О. Сирському (але 48% не знають його)”, — повідомляє КМІС.

Так, за даними опитування у перерахунку до тих, хто знає цих командувачів, 94% довіряють Валерію Залужному, 73% довіряють Кирилу Буданову і 63% довіряють Олександру Сирському. Водночас рівень недовіри серед тих, хто їх знає, становить 5% для Залужного, 24% – для Буданова, 29% – для Сирського.  

Иллюстративное фото / kiis.com.ua

Иллюстративное фото / kiis.com.ua

Читайте також: Комендантська година в Україні на Новий рік 2024: чи буде скасування

Також за даними опитування переважна більшість респондентів – 72% – негативно поставилися би до відставки Валерія Залужного. Лише 2% респондентів поставилися до цього позитивно. Ще 21% мають нейтральне сприйняття цього, а 5% не змогли сформулювати свою думку.

Иллюстративное фото / kiis.com.ua

Иллюстративное фото / kiis.com.ua

Нагадаємо, українці найбільше довіряють Зеленському, Притула та Кличку, — опитування. Серед 9 відомих політичних діячів українці найбільше довіряють Володимиру Зеленському, Сергію Притулі, а також Віталію Кличку.