Обшуки в Ужгородській міськраді: посадовці наремонтували на 700 тисяч грн збитків

Правоохоронці провели обшуки в адміністративних приміщеннях міської ради Ужгорода. Посадовцям Ужгородської міської ради та підряднику повідомлено про підозру у проведенні ремонтних робіт зі збитками

Сьогодні, 20 грудня, поліцейські провели обшуки в адміністративних приміщеннях міської ради та комунального підприємства, а також за місцями мешкання підозрюваних та інших причетних осіб. На підставі зібраних доказів посадовцям Ужгородської міської ради та підряднику повідомлено про підозру у проведенні ремонтних робіт зі збитками на 700 тисяч гривень.Про це повідомляють у Національній поліції України. 

Читайте також: У Польщі з рейок зійшов вантажний потяг: в “Укрзалізниці” попередили про затримку рейсів

Повідомляється, що серед підозрюваних — начальник відділу одного з Департаментів та директор комунального підприємства, а також фізична особа-підприємець. 

Як встановили поліцейські, посадовці департаменту Ужгородської міської ради, комунального підприємства та місцевий підприємець організували схему з розкрадання бюджетних коштів під час капітального ремонту будівель комунального підприємства, а саме: внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості. 

Задля цього вони вносили до актів виконаних робіт неправдиві відомості про обсяги та вартість робіт. У підсумку сума завданих збитків становить майже 700 тис. грн, що підтверджено висновками експертиз.

Читайте також: Головний поліцейський Київщини збудував маєток з власним пірсом, — ЗМІ

На підставі зібраних доказів начальникові відділу одного з Департаментів Ужгородської міської ради та директору комунального підприємства, а також підряднику повідомили підозру. Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, правоохоронці прийшли з обшуками до Ужгородської міськради. Вдень 20 грудня правоохоронці прийшли з обшуками до Ужгородської міської ради. Вони пов’язані з розкраданням коштів з місцевого бюджету.