Армія РФ здійснила незначні просування на п’яти напрямках, — ISW

В Інституті вивчення війни повідомляють, що російські війська здійснили незначні просування на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Новомихайлівському напрямках та Новопрокопівському напрямках.

Армія Росії здійснює незначні просування на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Новомихайлівському напрямках та Новопрокопівському напрямках. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Суд у Британії зобов’язав РФ виплатити Нафтогазу $5 млрд за активи в Криму

В Інституті повідомляють, що російські війська здійснили незначне просування на північний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, вказують на те, що російські сили незначно просунулися на північ від Синьківки (на північний схід від Куп’янська). Російські та українські джерела заявили, що бої продовжуються на північний схід від Куп’янська біля Синьківки та Петропавлівки.

В ISW повідомляють, що нещодавно російські війська здійснили підтверджене просування на північ від Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 грудня, вказують на те, що російські війська просунулися на північний захід від Білогорівки Донецької області, за 15 км на північний схід від Бахмута. 

За повідомленнями, російські війська просунулися на північний захід і південний захід від Бахмута. 

Також російські війська здійснили підтверджене просування поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російські війська досягли незначного просування на північ від Первомайського (близько 10 км на південний захід від Авдіївки) близько 15 грудня.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 грудня, показують, що російські війська також незначно просунулися в районі кар’єру на південний захід від Авдіївки.

Читайте також: Суд в Колорадо заборонив Трампу балотуватися

Російські війська нещодавно здійснили незначне просування на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 грудня, показують, що російські війська досягли невеликого успіху вздовж вулиці Центральної на східній околиці Новомихайлівки (10 км на південний захід від Донецька).

За повідомленнями, російські війська захопили сільськогосподарський комплекс на південно-західній околиці Новомихайлівки, хоча ISW поки що не бачила візуальних доказів, які б підтверджували це твердження. 

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, вказують на те, що лінія фронту російських військ знаходиться далі на схід від Новопрокопівки (безпосередньо на південь від Роботиного), ніж оцінювалося раніше, хоча це просування, швидше за все, не є результатом російської контратаки і навряд чи відбулося протягом останніх 24 годин. Українські війська, можливо, відійшли на більш захищені позиції ближче до Роботиного. 

Читайте також: Допомога США: переговори перенесли на січень

Водночас в Інституті вказують на те, що російські та українські війська ведуть позиційні бої на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області. За повідомленнями, українські сили зберегли свої позиції в Кринках на східному березі, незважаючи на російські контратаки в цьому районі. Російські та українські джерела повідомили, що обидві сторони ефективно використовують безпілотники на херсонському напрямку, а російські сили, як повідомляється, продовжують відчувати нестачу обладнання, необхідного для евакуації поранених на східному березі.

Нагадаємо, у Міноборони назвали число жінок у ЗСУ. В зоні бойових дій безпосередньо служать понад п’ять тисяч жінок, однак загалом їхнє число в рази більше.