В окупантів на Куп’янському напрямку спалах “мишачої лихоманки”, — ГУР

На Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російських загарбників зафіксовано спалах так званої “мишачої лихоманки”.

На Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російських загарбників зафіксовано спалах так званої “мишачої лихоманки”. Спалах у підрозділах російської окупаційної армії зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами, та повну відсутність медичної допомоги. Про це повідомляють у ГУР.

Читайте також: Україна змогла протистояти “непереможній” зброї Путіна, — британська розвідка

“Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина”, — йдеться у повідомленні. 

У ГУР повідомляють, що симптомами мишачої лихоманки є сильний головний біль, лихоманка до 40 градусів, висип і почервоніння, низький кров’яний тиск, кровотеча з очей, нудота і блювота кілька разів на день.

Через те, що хвороба вражає нирки, людина, інфікована мишачою лихоманкою, відчуває сильний біль у попереку і має серйозні труднощі з сечовипусканням.

Читайте також: Армія РФ веде наступ на трьох напрямках: Сирський про ситуацію на фронті

Розвідка повідомляє, що звернення військовослужбовців російської армії, які беруть участь у війні проти України, зі скаргами на лихоманку ігнорувалися командуванням, яке розцінювало їх як черговий прояв ухиляння від участі в бойових діях. До того ж, на першій стадії свого перебігу «мишача лихоманка» нагадує звичайний грип.

“У підсумку — “мишача лихоманка” значно знизила  боєздатність російських “щурів””, — додали у ГУР.

Нагадаємо, у ГУР розповіли, в якому стані знаходиться дружина Буданова після отруєння. Після отруєння важкими металами дружина керівника ГУР й надалі проходить лікування.