Армія РФ веде наступ на трьох напрямках: Сирський про ситуацію на фронті

Армія Росії веде наступальні дії на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

На Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають запеклі бої. Армія Росії проводить наступальні дії. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Читайте також: F-16 в обмін на згоду щодо Швеції: США зробили пропозицію Туреччині

“Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи «шторм z» та “Шторм V”, — повідомив Сирський. 

Він додав, що метою ворога є наступальні дії на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області. 

На Лиманському напрямку російські війська розпочали постійні обстріли позицій українських військ у районах Макіївки та Тернів. На Сіверському напрямку тривають бої. Противник активно застосовує під час штурмів техніку, яка постійно знищується українськими захисниками.

“Не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ. Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу”, — повідомив він.

Сирський повідомив, що незважаючи на це командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога. 

Читайте також: Росія вночі атакувала Хмельниччину “Шахедами”: ППО знищила всі

“Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій. На всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога”, — додав він. 

Командувач зазначив, що ворог зазнає великих втрат, які поповнюються за рахунок резервів штурмових батальйонів, сформованих з колишніх ув’язнених. Попри щоденні втрати в особовому складі та техніці, російські окупанти продовжують вести наступальні операції.

“На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання  артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у приорітеті під час планування операцій”, — додав командувач. 

Нагадаємо, Генштаб повідомив, скільки осіб армія РФ втратила за минулу добу. За минулу добу армія РФ втратила 1 140 осіб, 15 танків, 15 артсистем та 19 броньованих автомобілів.