Путін не переживе Захід, а допомогу Україні не зупинять — Держдеп

В Сполучених Штатах вважають, що очільник Кремля намагається перемогти у війні обравши тактику «вичікування».

Президент Росії Путін підтвердив під час чергової «прямої лінії», що розраховує «пережити Захід й зачекати, коли партнери України втомляться надавати допомогу». Проте цей розрахунок кремлівського лідера є помилкою. Про це у четвер, 14 грудня, заявив під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

«Ви чули, що президент Путін, я думаю, вперше підтвердив те, про що говорили ми. Ви чули, як ми казали від початку цієї кампанії, що Путін робить ставку на те, що він зможе пережити Захід і що Захід ослабне, Захід припинить підтримувати Україну», — зазначив Міллер.

Речник Держдепу підкреслив, що американська сторона оцінювала підходи Кремля саме в такий спосіб, і «Путін практично зізнався, що зробив ставку саме на це».

«Ми вважаємо цю ставку помилковою. І ми вважаємо, що йому не вдасться пережити Захід і пережити Сполучені Штати Америки. І тепер Конгрес Сполучених Штатів має довести це», — зауважив речник зовнішньополітичного відомства США.

Він зауважив, що Захід продовжить підтримувати Україну. 

У США Палата представників 14 грудня остаточно ухвалила законопроєкт про асигнування на потреби оборони (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат, а також 300 млн доларів — на допомогу Україні. 

Німеччина передала Україні ЗРК Patriot і ракети

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp