Російські десантники зазнали надзвичайно великих втрат на Херсонщині, — БР

У британській розвідці розповіли, що новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія зазнала надзвичайно великих втрат на Херсонщині.

На початку грудня 2023 року новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія (104 ГАД) ВДВ (повітряно-десантні війська Росії), ймовірно, зазнала надзвичайно великих втрат і не змогла досягти поставлених цілей під час свого бойового дебюту в Херсонській області. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії.

Читайте також: Немає причини починати переговори з Україною про вступ до ЄС, — Орбан

Повідомляється, що операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ і спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра.

У розвідці повідомляють, що 104 омсбр була погано підтримана авіацією та артилерією, а багато військовослужбовців, найімовірніше, були недосвідченими.

“Після цього інциденту російські «мілблогери» закликали командувача Дніпровської групи військ генерал-полковника Михайла Теплінського піти у відставку. Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні: за своєю штатною посадою він також є командувачем ВДВ”, — додали у розвідці.

Читайте також: Бійці ССО успішно атакували ворога на Куп’янському напрямку

Нагадаємо, відірвало ноги: під Білгородом підірвалися російські чиновники. Губернатор Білгородської області підтвердив, що автомобіль з посадовцями наїхав на міну російських солдат.