Запросив відвідати Україну: Зеленський провів першу телефонну розмову з Туском

Президент України запросив прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска відвідати Україну за найближчої нагоди.

Президент України Володимир Зеленський та новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск провели першу телефонну розмову. Вона пройшла під час візиту Володимира Зеленського до Норвегії. Про це президент України повідомив у Twitter.

Читайте також: Війська РФ незначно просунулися у районі Авдіївки, — ISW

“Перебуваючи в Осло, провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Привітав мого друга з призначенням на посаду очільника уряду та початком нової сторінки двосторонніх відносин”, — йдеться у повідомленні. 

Президент повідомив, що під час розмови лідери обговорили майбутні рішення, що сприятимуть єдності всієї європейської спільноти напередодні засідання Європейської ради.

“Почув слова щирої підтримки. Ми ще сильніші, коли ми разом – Україна та Польща.Переконаний, що з новим урядом Польщі пришвидшимо розв’язання всіх питань наших відносин на взаємовигідній основі”, — додав президент. 

Читайте також: Оновлено дані про втрати РФ: знищено 1300 російських військових

Зеленський також розповів, що вони разом з прем’єр-міністром Польщі узгодили графік подальших контактів. Президент також запросив Дональда Туска відвідати Україну за найближчої нагоди.

Нагадаємо, Сенат США ухвалив рекордний військовий бюджет. Попередній рекорд оборонного бюджету був встановлений у 2023 році (858 мільярдів доларів). У цьому році сенатори виділили 886 мільярдів доларів.