Після деокупації Криму всі зрадники будуть покарані — Ташева

Починаючи із 2014 року, до окупованого Росією Криму переїхали 800 тисяч росіян, натомість близько 100 тисяч українців змушені були виїхати з півострова.

Після того, як Крим буде деокуповано від російських загарбників усі топ-чиновники, які приймали управлінські рішення на користь окупантів, і тих, хто порушить присягу, будуть притягнуті до відповідальності. Про це повідомляє постійний представник президента України у Криму Таміла Ташева.

Читайте також: Повістки у спортзалах: у Закарпатському ОТЦК та СП прокоментували ситуацію

«Це топчиновники, які ухвалювали управлінські рішення. Це ті, хто змінив присязі: весь правоохоронний та суддівський блок, військові. Ряд пропагандистів – на це є окрема стаття в українському законодавстві. Ті, хто працював на низових позиціях, – ми ще думаємо, яку вони відповідають», — сказала Ташева.

За її словами, за час окупації до Криму приїхало багато росіян. Вона наголосила, що всі вони є «учасниками злочину колонізації території».

«Всі вони мають виїхати з території півострова до моменту звільнення. Інакше українські міграційні органи прийматимуть індивідуальні рішення щодо цих осіб», — додала постпред.

Також вона заявила, що Київ не вважає всіх, хто залишився у Криму винним, але ті, хто винний, будуть притягнуті до відповідальності.

«Будь-яке зло має бути покарано, щоб воно не повторювалося», — наголосила вона.

Раніше Зеленський провів розмову з прем’єром Естонії.