Нічна атака на Київ: знеструмлено більше сотні споживачів

У Міненерго розповіли про наслідки нічної атаки по Києву, а також про ситуацію зі світлом по областях.

Внаслідок нічної ракетної атаки на Київ в ніч на 11 грудня було знеструмлено 120 споживачів. Наразі триває огляд пошкоджених об’єктів. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Читайте також: Нічна атака: сили ППО знищили всі ворожі цілі

У Міністерстві енергетики України додали, що наразі ситуація в енергосистемі країни стабільна та контрольована. Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.  

“Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається

Водночас за даними Міністерства енергетики, 491 населений пункт в Україні залишається знеструмленим з різних причин, зокрема, через бойові дії, технічні причини та негоду. Серед них — військові дії, технічні причини та негода.

Так, у Дніпропетровській області внаслідок несприятливих метеоумов знеструмлювались 140 населених пунктів (22,6 тисячі споживачів). На ранок підключено 21,7 тисячі абонентів, ще залишаються знеструмленими 3,8 тисячі клієнтів. 

У Донецькій області протягом доби відновлено електропостачання 10 населених пунктів (12,2 тис. абонентів), знеструмлених через бойові дії. Два населених пункти (11,9 тис. абонентів) були знеструмлені через обстріли. Залишаються знеструмленими 113 населених пунктів — 121,2 тис. точок обліку.

У Запорізькій області з технічних причин знеструмлено 28 населених пунктів (3,4 тис. абонентів). 3 населених пункти з 144 абонентами вже підключено, а 63 населених пункти (близько 26 тис. споживачів) залишаються знеструмленими внаслідок бойових дій.

Читайте також: ЗСУ провели успішні локальні контратаки біля Авдіївки, — британська розвідка

У Кіровоградській області через негоду знеструмлено 7 населених пунктів — майже 700 абонентів. 

У Миколаївській області через технічні причини та бойові дії знеструмлено 123 споживачі. 

В Одеській області з технічних причин знеструмлено 1,9 тис. точок обліку.

У Сумській області в одному з прикордонних з Росією районів під час обстрілу пошкоджено підвідний газопровід. Є перебої з газопостачанням. 

У Тернопільській області з технічних причин знеструмлено 16 населених пунктів — 5,7 тис. споживачів.

У Харківській області за минулу добу було відновлено електропостачання 44 абонентам. Наразі ми обстежуємо мережі, пошкоджені внаслідок нових обстрілів у чотирьох-п’яти населених пунктах області. 

Внаслідок бойових дій пошкоджено сталевий підземний розподільчий газопровід. Понад тисяча абонентів залишилися без газопостачання.  

Читайте також: ЗМІ показали нове відео з місця ліквідації Киви

У Херсонській області в обласному центрі підключили 139 абонентів, відключених від електропостачання через бойові дії, і близько 5 000 абонентів були знеструмлені. У регіоні залишаються знеструмленими 47 населених пунктів (понад 26 000 точок обліку). 

У Чернігівській області внаслідок бойових дій знеструмлено 12 населених пунктів (1 300 абонентів).

Нагадаємо, з’явилися фото наслідків атаки ворога на Київ. Київська міська військова адміністрація зазначила, що на місці працюють рятувальники, вибухотехніки та слідчо-оперативні групи.