Багато нардепів хоче скласти мандат, проте Рада не відпускає їх, — Арахамія

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що наразі багато депутатів хочуть піти у відставку.

Багато народних депутатів хочуть піти у відставку, однак у Верховній Раді України не хочуть, щоб число депутатів впало до історичного мінімуму. Про це повідомляє голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

Читайте також: Нічна атака на Київ: знеструмлено більше сотні споживачів

«Кількість людей, які хочуть піти з парламенту набагато більша… Ми не відпускаємо вже людей, ми кажемо, що просто не будемо вже за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця і приймати необхідні для держави закони», — сказав Арахамія.

Він зазначив, що Верховна Рада хоче оптимізувати роботу парламентських фракцій. Зокрема, йдеться про мінімальну кількість депутатів, з яких може формуватися фракція. Наразі для цього потрібно щонайменше 17 депутатів, а вони хочуть зменшити цю кількість до 14-15 осіб.

Читайте також: Росія завжди причетна до конфліктів — Зеленський

Як пояснив Арахамія, це необхідно для того, щоб до наступного скликання парламент працював у тому ж структурному режимі, що і до початку повномасштабної війни в Україні.

Нагадаємо, Росія планує проводити президентські вибори на окупованих територіях України. Російська влада планує провести вибори президента Росії у березні 2024 року на окупованих територіях України.