Армія Росії просунулася під Авдіївкою, — ISW

Армія Росії просувається під Авдіївкою та зазнає великих втрат в особовому складі.

Російські війська провели наступальні операції поблизу Авдіївки, Донецької області 7 грудня і нещодавно дещо просунулися вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 5 і 6 грудня, показують, що російські війська здійснили незначне просування на схід від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки) і на південний схід від Авдіївки. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: ППО вночі збила п’ять з семи «шахедів»

Російські мілблогери також стверджували 6 і 7 грудня, що російські війська просунулися вперед біля Степового, на схід від Авдіївки, і в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки.

“Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки на схід від Новобахмутівки (9 км на північний захід від Авдіївки), а також поблизу Степового, Авдіївки, Північного (5 км на захід від Авдіївки), Тоненького (5 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки)”, — повідомили в Інституті.

Російські мілблогери стверджують, що російські війська також атакували поблизу Новокалинового (8 км на північ від Авдіївки) та Авдіївського коксохімічного заводу.

В Інституті повідомляють, що російські війська можуть зазнавати втрат по всьому фронту в Україні. Оперативний темп на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках наразі нижчий, ніж на Авдіївському напрямку. 

“Ці втрати свідчать про те, що рівень втрат російських військ в районі Авдіївки може бути ще вищим, зважаючи на вищий темп бойових дій на цьому напрямку”, — йдеться у повідомленні.   

Читайте також: В Білому домі зробили заяву щодо переговорів Києва і Москви

Українські офіційні особи раніше повідомляли, що російські війська втратили 5 000 осіб убитими і пораненими під Авдіївкою і Мар’їнкою (на захід від Донецька) в період з 10 по 26 жовтня, коли російські війська провели дві хвилі важких механізованих штурмів з метою захоплення Авдіївки.

“Наразі російські війська проводять масові піхотні атаки з метою захоплення Авдіївки, очевидно, намагаючись зберегти бронетехніку, незважаючи на ризик ще більших втрат у живій силі”, — додали в Інституті.

Нагадаємо, в РФ заявили, що війна в Україні для Штатів стане «другим Вʼєтнамом. Вторгнення Росії на територію нашої країни глава зовнішньої розвідки РФ назвав «українським конфліктом».