Україна та США спільне вироблятимуть системи ППО

Вашингтон та Київ мають намір запустити спільне виробництво систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів для ЗСУ.

США та Україна планують налагодити спільне виробництво зброї для потреб ЗСУ. Про це повідомляється у заяві Білого дому за підсумками першого дня українсько-американської конференції оборонних, що відбулася у Вашингтоні індустрії.

Читайте також: Безкарність Путіна у війні відкриє скриньку Пандори агресії в усьому світі, — Блінкен

Повідомляється, що США та Україна підписали Заяву про наміри спільного виробництва та обміну технічними даними, які працюватимуть для задоволення невідкладних оперативних потреб Збройних сил України. Анонсоване спільне виробництво торкнеться сфери систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та критичних боєприпасів.

Також у Білому домі вважають, що це посилить співпрацю між США та Україною та сприятиме швидшому проходженню інвестиційних угод через системи.

«Сьогодні, у День Збройних сил України, уряд Сполучених Штатів провів перший день американсько-української конференції оборонно-промислової бази у Міністерстві торгівлі у Вашингтоні, округ Колумбія. Конференція зібрала близько 350 представників промисловості та уряду США, України та Європи, щоб зосередитись на значному. збільшення виробництва зброї для підтримки боротьби України за свободу проти російської агресії та зміцнення довгострокової самооборони України», — йдеться у заяві Білого дому.

Раніше Зеленський привітав воїнів із Днем ЗСУ.