Переговори щодо вступу у ЄС: Кулеба оцінив перспективу

Очільник МЗС вважає, що євроінтеграція України — це історія, яку не зупинити, однак важливий час.

Переговори України про вступ до ЄС розпочнуться за будь-яких обставин, але завдання полягає в тому, щоб це сталося якнайшвидше. На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Читайте також: Зеленський: Відповімо на терор проти наших людей

Кулеба наголосив, що він не любить прогнози та активно працює у складі всієї дипломатичної команди президента Володимира Зеленського у питанні початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

«Йдеться про рішення історичного масштабу, і тому президент особисто бере участь у цих процесах. Ми працюємо над тим, щоб рішення були позитивні. Історію не зупинити, вона відбудеться за будь-яких обставин. Наше завдання полягає в тому, щоб воно відбулося якнайшвидше» . І саме над цим ми працюємо», – додав глава МЗС.

Також, за його словами, цього тижня і протягом наступного буде дуже багато дипломатії, і не лише у Києві та Брюсселі, а й в інших столицях.

«Зверніть увагу на телефонні розмови президента, які вже були проведені наприкінці минулого тижня, і які будуть проводитись. Зверніть увагу на візити окремих європейських лідерів до окремих європейських столиць», — зазначив він.

Раніше Остін заявив, що результат війни в Україні визначить майбутнє.