Макрон спробує переконати Орбана щодо підтримки вступу України до ЄС

Президент Франції запросив прем’єр-міністра Угорщини, адже вважає, що угорського лідера все ще можна переконати підтримати вступ України до ЄС.

Президент Франції Еммануель Макрон запросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зустрітися з ним у Парижі для пошуку компромісу, оскільки Париж вважає, що угорського лідера все ще можна переконати підтримати вступ України до ЄС. Про це повідомляє Politico.

Читайте також: Зеленський привітав українських волонтерів зі святом

За словами одного з паризьких чиновників, Орбан «підвищував ставки» в азартній грі, щоб отримати більше грошей від ЄС. 

«Це суто тактичний момент… тому є певний оптимізм, що ми можемо досягти угоди», — заявив чиновник виданню. 

Дипломат з іншої країни ЄС назвав погрози Орбана політичним спектаклем і намагався протистояти враженню, що він диктує порядок денний іншим 26 країнам, кажучи: «Ще один день, ще один лист з Будапешта. Що нового?»

Представник ЄС у Брюсселі також сказав, що цього разу Орбан «здається, дійсно має на увазі це», стверджуючи, що угорський лідер чітко дав зрозуміти, що не зрушить з місця питання вступу України, навіть якщо він отримає більше коштів від ЄС.

Читайте також: Стефанчук прибув з візитом до США

Нагадаємо, у Єврокомісії відреагували на заяву Орбана, який проти вступу України до ЄС. У Єврокомісії відреагували на заяву президента Угорщини щодо того, що позиція ЄК щодо України є «необґрунтованою і погано підготовленою».