Президент Болгарії ветував угоду про постачання Україні БТРів

Румен Радев наклав вето на угоду про надання Україні броньованих транспортних засобів.

Президент Болгарії Румен Радев наклав вето на угоду про надання Україні броньованих транспортних засобів. Ратифікована угода, що мала на меті безоплатну передачу техніки від Міністерства внутрішніх справ Болгарії Міністерству оборони України, зіткнулася зі значною перешкодою, оскільки президент повернув її до парламенту для подальшого обговорення. Про це повідомляє Novinite.

Читайте також: У Росії підтвердили загибель генерала Завадського

Обґрунтовуючи своє вето, президент Радев звернув увагу на одну важливу проблему. Він підкреслив, що парламентарям бракує повного розуміння специфіки цієї допомоги, що заважає їм ретельно оцінити необхідність наданого обладнання.

Він зазначив, що бронетранспортери, призначені для України, можуть відігравати ключову роль у захисті болгарських кордонів та наданні допомоги громадянам під час надзвичайних ситуацій та катастроф у віддалених районах. Президент підкреслив важливість пріоритетності безпеки та добробуту болгарських громадян.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Микола Дєнков прогнозує, що більшість у парламенті відхилить вето, накладене президентом Руменом Радевим на Угоду про надання Україні бронетанкової техніки. 

Читайте також: Удар по Новоградівці: з-під завалів дістали тіло дитини

«Це вето буде подолано, тому я не бачу, що тут коментувати», — лаконічно заявив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, у Міноборони повідомили, що військові отримають у грудні більше безпілотників. Заступник міністра оборони України зазначив, що варто масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ.