У ДПСУ прокоментували, чому не пропустили Порошенка за кордон

Андрій Демченко прокоментував ситуацію щодо того, чому прикордонники не випустили з країни Петра Порошенка.

На українсько-польському кордоні прикордонники не пустили п’ятого президента України Петра Порошенка. Прикордонникам надійшло підтвердження, що його відрядження за кордон було скасоване. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі «Українській правді».

Читайте також: Контрнаступ не приніс бажаних результатів, проте ЗСУ не відступають: Зеленський

Він підкреслив, що прикордонники здійснюють пропуск осіб через державний кордон виключно відповідно до законодавства, у тому числі Правил перетинання державного кордону громадянами України. Демченко нагадав, що у період воєнного стану депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про відрядження.

“Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України”, — додав Демченко. 

Читайте також: Міноборони спростило проходження ВЛК для поранених військових: що змінилося

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що його не випустили за кордон на міжнародні зустрічі із США та Польщею. Колишній президент України Петро Порошенко заявив, що українські прикордонники не випустили його у відрядження за кордон до Польщі та США.