Кабмін призначив нового голову Держспецзв’язку

Кабінет міністрів України на посаду голови Держспецзв’язку призначив Юрія Мироненка.

У п’ятницю, 1 грудня Кабінет міністрів України  прийняв рішення про призначення на посаду голови Держспецзв’язку. Так, замість звільненого в листопаді Юрія Щиголя на посаду голови Держспецзв’язку призначили Юрія Мироненка. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Читайте також: Зеленський готовий провести президентські вибори, проте більшість українців проти

“Призначено: Мироненка Юрія Миколайовича Головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України”, — йдеться у повідомленні. 

Для довідки. У Держспецзв’язку повідомляють Юрій Мироненко має досвід корпоративного управління, розуміється на тематиці БпЛА. До призначення був командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку. З початку повномасштабного вторгнення обороняв столицю у складі 112 бригади тероборони Києва. Пізніше обійняв посаду заступника начальника штабу 129 батальйону 112 бригади. Після цього очолив відділ по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад 112 бригади. 

Читайте також: Росія намагається наздогнати Україну у розробці надводних дронів, — британська розвідка

Нагадаємо, Кабмін звільнив голову Держспецзв’язку та його заступника. Кабінет міністрів звільнив Юрія Щиголя з посади голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, а також його заступника.