В ОП відреагували на виступ Лаврова на засіданні ОБСЄ

Михайло Подоляк заявив, що Росії необхідно призупинити членство Росії в міжнародних організаціях та відмовити їй у наданні міжнародних майданчиків для пропаганди війни.

В Офісі Президента України наголосили на необхідності призупинити членство Росії в міжнародних організаціях та відмовити їй у наданні міжнародних майданчиків для пропаганди війни. Про це написав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Twitter, коментуючи виступ глави МЗС РФ Сергія Лаврова на засіданні ОБСЄ.

Читайте також: Зеленський провів переговори з Шольцом

“Росія продовжує заплямовувати репутацію міжнародних інституцій, руйнувати глобальні норми та зневажати міжнародне право. Єдиною адекватною стратегією щодо Росії сьогодні є її абсолютна політична ізоляція, обов’язкове призупинення її членства в міжнародних організаціях та остаточна відмова надавати міжнародні майданчики для російської військової пропаганди…”, — написав Подоляк.

Радник зазначив, що Сергій Лавров у Скоп’є на засіданні ОБСЄ прямо заявив світові, що війна є гарним інструментом зовнішньої політики, “що масові вбивці мають право вчиняти воєнні злочини, що війна в Україні має продовжуватися та ескалація, що ті, хто використовує насильство та геноцидні військові практики як єдині аргументи власної зовнішньої політики, обов’язково мають бути залучені до дискусій про принципи взаємної безпеки”.

Читайте також: У ДПСУ попередили про складнощі на кордоні зі Словаччиною

Нагадаємо, під час виступу Лаврова в ОБСЄ деякі делегації покинули засідання. Сергія Лаврова бойкотують на ОБСЄ, він попросив “залишити його у спокої”.