Ігнат повідомив, скільки «кинджалів» збила українська ППО

Після першого успішного збиття військові провели нараду, на якій вирішили притримати оприлюднення цієї інформації.

Українські сили протиповітряної оборони змогли збити вже 15 аеробалістичних російських ракет Х-47 «Кинжал». Про це повідомляє спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: Україна стане членом НАТО за умови проведення реформ після війни, — Столтенберг

За його словами, вперше це сталося 4 травня. Ракету збили за допомогою американської ЗРК Patriot. При цьому інформацію успішного застосування Patriot для збивання російських «кинджалів» довгий час приховували.

«Випустили росіяни «кинджал» — і нехай думають, де він подівся. Нам потрібен час, щоб спостерігати за реакцією ворога, зробити певні маневри та інше. Тоді ми публікували цю інформацію у повній комунікації з погодженням у командувача Повітряних сил ОСУ та головнокомандувача Ми добу тримали інформаційну тишу.На жаль, окремі ЗМІ поширили цю інформацію раніше — хоча я просив їх тримати паузу.Це все ж таки робиться не просто так.Інформація — теж зброя, яку потрібно вміло застосовувати. , на жаль, багато хто цього не розуміє», — сказав Ігнат.

Також він повідомив, що наразі системи Patriot прикривають лише Київ. Однак Україна ще отримає ці системи.

«Наші люди з бойовим досвідом збивання «кинджалів» далі стануть наставниками не тільки для курсантів, а, можливо, і для іноземців. Тому що ніхто у світі з Patriot ще не збивав такий тип ракет, тільки ППО ЗСУ», — зазначив спікер.

Раніше Зеленський провів засідання Ставки. На ньому обговорили мобілізацію, демобілізацію, ТЦК, ВЛК, ротацію та строковиків.