Під Куп’янськом з’явились «вагнерівці» — Сирський

Запекли бойові дії тривають неподалік Іванівки і Синьківки. Жодних успіхів на цьому напрямку росіяни не мають, запевнив генерал.

На Куп’янському напрямі фіксують присутність колишніх «вагнерівців». Їх приваблюють до штурмів. Про це повідомляє командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також: У Повітряних силах відповіли, скільки Росія накопичила ракет

«На Куп’янському напрямку для штурмів українських позицій використовують підрозділи, сформовані з колишніх ув’язнених, «шторм», «шторм z», «шторм v». Фіксується присутність колишніх так званих вагнерів, які теж долучаються до штурмів. Жодних успіхів на цьому напрямку російські окупанти не мають. Бойові дії тривають неподалік Іванівки, Синьківки, Харківської області», – написав він.

Повідомляється, що на Лиманському напрямку ворог намагається штурмувати в районі Серебрянського лісу, активно застосовує бомбардувальну, винищувальну авіацію та гелікоптери вогневої підтримки.

За словами Сирського, на Бахмутському напрямку російські окупанти не залишають спроб витіснити українські підрозділи з позицій у Клищіївці.

«На цьому напрямку російські окупанти активізували використання дронів-камікадзе. Успіхи у ворога на цьому напрямку відсутні», – запевнив генерал.

Раніше Зеленський провів засідання Ставки. На ньому обговорили мобілізацію, демобілізацію, ТЦК, ВЛК, ротацію та строковиків.