Президент Латвії висловився про переговори з окупантами

Кремль намагається просувати наратив, мовляв, «давайте шукати політичне рішення», проте це лише маневр для того, щоб тягнути час.

Жодна держава не має права підштовхувати Україну до переговорів із ворогом, оскільки Росія не шукає політичного рішення для закінчення війни. Про це повідомляє президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

Читайте також: У Повітряних силах відповіли, скільки Росія накопичила ракет

«Хочу наголосити: тільки Україна має вирішити, якою буде її стратегія. Ніхто не повинен примушувати Україну до політичної дискусії з Росією, якщо ми бачимо, що Росія не готова до цього», — зазначив президент Латвії.

Він вважає, що Кремль намагається просувати наратив, мовляв, «давайте шукати політичне рішення», проте це лише маневр для того, щоб зволікати.

«Росія прагне війни. Думати, що політичний процес можливий — не реалістичний спосіб реагування на реальність. Так, РФ зацікавлена у просуванні наративу: «Поговоримо, знайдемо політичне рішення». Але це тільки щоб виграти час», — сказав Рінкевичс.

За його словами, РФ кинула всі ресурси, щоб наростити військове виробництво. Окрім того, Росія запланувала збільшити бюджетні витрати на війну.

«Партнери української держави не повинні ставитись до цього легковажно», — упевнений політик.

Раніше Зеленський провів засідання Ставки. На ньому обговорили мобілізацію, демобілізацію, ТЦК, ВЛК, ротацію та строковиків.