«Контратакують і роблять приманки» — у ЗСУ розповіли про тактику окупантів

Окупанти йдуть в атаку своєрідними хвилями, працюючи невеликими групами до десяти людей.

Російські окупанти на Бахмутському напрямі продовжують контратакувати, використовуючи артилерію та фугасні бомби. Про це повідомив прес-офіцер 26-ї артбригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Повітряних силах відповіли, скільки Росія накопичила ракет

За його словами, на Бахмутському напрямку ворог продовжує контратакувати. За його словами, росіяни активно діють на північному фланзі, а саме біля Верхівки, Богданівки та Василівки.

«І дуже гаряче на південному фланзі — це Кліщіївка, Андріївка, де ворог контратакує невеликими групами, постійно працює артилерія і залучена авіаційна складова — це керовані фугасні авіаційні бомби 250 кілограмів. Тобто Бахмут продовжує тримати фронт», — зазначив Калашніков.

Він також зазначив, що ворог не шкодує свого особового складу. Окупанти йдуть в атаку своєрідними хвилями, працюючи невеликими групами до десяти людей.

«Спостерігаємо його божевільну тактику, коли він просто втрачає людей, але намагається просунутися. Для нього важливі наші висоти, які ми взяли — це Андріївка і Кліщіївка, які дають нам можливість контролювати безпосередньо залізницю і частину міста Бахмут», — розповів він.

Прес-офіцер підкреслив, що на напрямі ситуація буває досить динамічною, коли деякі позиції переходять «з рук до рук».

«Ми спостерігаємо ситуацію, коли підрозділи окупантів спеціально залишалися на позиціях і працювали як приманка — коли наші підрозділи заходили, то вони вражали не тільки наш особовий склад, але і своїх вони також не жаліли», — наголосив Калашніков.

Також він запевнив, що восени були випадки, коли в Андріївці росіяни завдали вогневої поразки своїм військовим, які здавались в полон. Противник намагається дедалі ближче підійти до населених пунктів та контратакувати їх, проте безрезультатно.

Раніше Зеленський провів засідання Ставки. На ньому обговорили мобілізацію, демобілізацію, ТЦК, ВЛК, ротацію та строковиків.