Армія РФ захопила частину промзони на околиці Авдіївки, — ISW

Російські війська здійснили підтверджені просування на північний захід і південний схід від Авдіївки.

Російські війська здійснили підтверджені просування на північний захід і південний схід від Авдіївки 26 листопада. Російські війська незначно просунулися на північний захід від Красногорівки (7 км на північний захід від Авдіївки) та у східній частині промзони на південно-східній околиці Авдіївки. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: Ізраїль і ХАМАС можуть продовжити перемир’я — ЗМІ

На відеозаписах з геолокацією, опублікованих 26 листопада, видно, що російська бронетехніка атакує українські позиції в північній частині промзони на південно-східній околиці Авдіївки. 

Російські блогери стверджують, що 26 листопада російські війська захопили всю промислову зону біля залізничної станції Ясинувата-2 після того, як 25 листопада зачистили останні будівлі, що залишилися в цьому районі, хоча ISW поки що не бачила візуального підтвердження цих тверджень. 

Повідомляється, що російські війська продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 26 листопада і здійснили підтверджене просування вперед. 

Геолокаційні дані, опубліковані 26 листопада, показують, що російські війська незначно просунулися на південний захід від Першотравневого (24 км на схід від Куп’янська).

Генеральний штаб України повідомив, що ЗСУ відбили російські атаки біля Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська), Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового), а також в районі лісового масиву «Серебрянське» (10 км на південний захід від Кремінної). 

Читайте також: Президент Латвії висловився про переговори з окупантами

Російський мілблогер стверджував, що російські війська безуспішно намагалися просунутися на північний схід і схід від Куп’янська протягом минулого тижня.

Нагадаємо, втрати живої сили РФ перевищили 325 000 осіб. За попередню добу, 26 листопада, російські війська втратили в Україні 750 бійців, а загальні втрати з початку повномасштабного вторгнення орієнтовно становлять 325580 осіб.