Армія РФ зазнає великих втрат від ЗСУ далеко від лінії фронту, — БР

Британська розвідка повідомила, що війська РФ продовжують зазнавати масових втрат від українських високоточних ударів далеко за лінією фронту.

Російські війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат від українських високоточних ударів далеко за лінією фронту. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: РФ могла обстріляти Чорнобаївку через анонс похорону військового — ОВА

Розвідка повідомляє, що 10 листопада, ймовірно, понад 70 російських військових загинули в результаті удару по колоні вантажівок за 23 км за лінією фронту в селі Гладківка Херсонської області.

Згодом, 19 листопада 2023 року, удар по російських військовослужбовцях, які брали участь у церемонії нагородження або концерті в Кумачовому, що за 60 км від контрольованої Росією території, ймовірно, призвів до десятків жертв.

У зведенні повідомляють, що Україна також зазнала подібних інцидентів: 3 листопада 2023 року російська балістична ракета вбила 19 членів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України під час церемонії нагородження.

У Міноборони додали, що розгорнуті солдати зазвичай добре обізнані з дальністю дії систем озброєнь свого супротивника. Проте, зіткнувшись з реальністю дуже тривалих бойових дій, командири постають перед гострою дилемою.

Читайте також: У РФ показали величезний цвинтар десантників

“Вони повинні знайти баланс між найкращою практикою розосередження військ, що робить їх менш вразливими до ударів, і повсякденною потребою збирати підрозділи разом для здійснення управління і підтримки бойового духу”, — додали у розвідці.

Нагадаємо, Росія за участі Китаю планує побудувати підводний тунель у Криму. Російські та китайські бізнесмени таємно обговорювали плани будівництва підводного тунелю, що з’єднує Росію з Кримом, сподіваючись створити транспортний маршрут.