У Раді пропонують легітимізувати “езотеричну освіту” в Україні

До Верховної ради внесли проєкт закону про впровадження “езотеричної освіти” в Україні.

До Верховної Ради внесли законопроєкт “Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо запровадження правового регулювання відносин у сфері езотеричної освіти”. У ньому пропонують запровадити термін «езотерична освіта», створити реєстр «фахівців» у цій галузі та стягувати з них податки. Автором проєкту є член партії «Слуга народу» Сергій Гривко. Відповідний проєкт був опублікований на сайті Верховної Ради. 

Читайте також: Кремль відреагував на ідею «військового Шенгена»

Згідно з даними з сайту Верховної Ради, 24 листопада депутатам надали документ для ознайомлення. 

“Беручи до уваги активне поширення серед населення езотеричних знань та думок, зростання популярності користування езотеричними послугами, а також наявність у наукових колах прямих дискусій та обґрунтувань щодо доцільності застосування езотеричних вчень у життєдіяльності людини – езотерика фактично стала окремою сферою зайнятості у суспільстві, а також напрямком освіти”, — йдеться у пояснювальній записці. 

Автор проєкту переконаний, що в Україні “кожний бажаючий може назвати себе провидцем чи езотериком (не маючи відповідних знань і досвіду), обманювати людей і заробляти на цьому”. 

Він додає, що ринок езотеричних послуг не врегульований й це відкриває поле для діяльності шахраїв і люди, які звертаються за такими послугами, можуть бути ошукані. 

“У свою чергу, держава не отримує надходжень у вигляді податків та зборів від провадження суб’єктами відповідної підприємницької діяльності. Зважаючи на викладене вище, вбачається потреба у запровадженні державного регулювання процесів у зазначеній сфері”, — йдеться у документі. 

Читайте також: Мобілізація та ротація: Зеленський провів Ставку

Серед «езотеричних напрямків» нардеп називає наступні:

  • астрологія; 
  • тарологія; 
  • нумерологія;
  • рунологія;
  • екстрасенсорика;
  • знахарство;
  • цілительство; 
  • йога;
  • інші сфери духовних, енергетичних та фізичних практик.

Нагадаємо, наказував розстрілювати людей у Бучі: СБУ повідомила про підозру підполковнику РФ. Правоохоронці повідомили про підозру окупанту, який наказував розстрілювати людей у Бучі.